VKJ Dakwerken uit Berlaar · Realisaties

Dakwerker nodig? Bel ons 0496 26 99 45 of mail ons.

VKJ Dakwerken

Vakmanschap, ervaring, flexibiliteit en toewijding, daar sta ik 100% voor. Neem nu contact op.

Contacteer ons

ZINKWERKEN

Zinkwerken voor een nieuw dak of dakrenovatie

VKJ Dakwerken is uw dakspecialist. Zo kunt u ook op ons vakmanschap rekenen voor zinkwerken in de regio Antwerpen. Moderne of klassiek, zinkwerken geven uw woning meer structuur en een exclusief karakter. Door inwerking van diverse weersomstandigheden krijgt de zinklaag een gepatineerde kleur. 

Duurzame en esthetische keuze

De prijs van een zinken dak ligt dan wel hoger dan traditionele dakbedekking, maar de duurzaamheid maakt veel goed. Het beste bewijs daarvan zijn de talrijke oude gebouwen waarvan de zinken daken zelfs na 100 jaar nog in goede staat verkeren. Hoewel enige tijd uit de mode zijn zinken daken zeker geen nieuwigheid. Ze komen bij allerlei bouwstijlen tot hun recht, maar vooral bij woningen met een moderne architectuur wordt deze dakbedekking aangewend. 

Gebogen en rond dak

Ook voor gebogen en ronde daken is zink ideaal. Tegenwoordig bestaan er verschillende uitvoeringen: pannen, leien of stroken. Dit laat een dakopbouw toe in verschillende vormen en met een verschillende hellingsgraad. 

Plaatsing van een zinken dak

Vanaf 3% helling tot verticaal is een zinken dak mogelijk. De zinken dakconstructie wordt geplaatst door een vakman, omdat er rekening moet gehouden worden met uitzetnaden. Ook de staande naad bij de plaatsing vergt de nodige handigheid. 

Daarbovenop komt nog het technische element ventilatie. Een zinken dak is moeilijker te isoleren dan een traditioneel dak. Ook de goot is van groot belang. Enkel met naadloos aansluitende dakgoten wordt regenwater efficiënt opgevangen. Zinkwerken zijn een ambachtelijke activiteit waarvoor de nodige expertise vereist is. Jimmy van VKJ Dakwerken in Antwerpen weet hier als geen ander raad mee. 

Van dakgoten tot bakgoten

Bij de plaatsing, renovatie, bekleding of vervanging van dakgoten, hanggoten en bakgoten houden we rekening met de functionaliteit als ook met het esthetische karakter. Het oog wilt namelijk ook wat. Zink is momenteel het meest gebruikte materiaal voor dakgoten, omdat het een langere levensduur en een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. 

Neem gerust contact op voor meer informatie over zinkwerken of voor een vrijblijvende offerte na een bespreking en/of opmeting ter plaatse.

Vraag je vrijblijvende offerte aan

VKJ Dakwerken werkt zowel in opdracht van particulieren als bedrijven. Heeft u interesse in onze diensten? Neem contact op voor meer informatie. Indien gewenst, bezorgen we u een vrijblijvende offerte na de nodige opmetingen bij u ter plaatse.

Vrijblijvende offerte